Polis, savunmaya karşı Göndere cübbe çekildi

Polis, savunmaya karşı Göndere cübbe çekildi
Çoklu baroya karşı düzenlenmesi planlanan Büyük Savunma Mitingi’nin iptal olmasının ardından Ankara Adliyesi’nde bir araya gelen avukatlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. "Savunma susmadı, susturulmayacak" diye slogan...

Çoklu baroya karşı düzenlenmesi planlanan Büyük Savunma Mitingi’nin iptal olmasının ardından Ankara Adliyesi’nde bir araya gelen avukatlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. "Savunma susmadı, susturulmayacak" diye slogan atan avukatlara polis müdahalede bulundu.

Türkiye'deki tüm baroların karşı çıktığı “çoklu baro” yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Perşembe günü başlayan görüşmeler sırasında, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen baro başkanları, TBMM Çankaya girişinde nöbet tutmaya devam ediyor.

Baro başkanlarının yanı sıra, bir çok şehirden kalkan otobüsler ve özel araçlarla binlerce avukat başkent Ankara'ya geldi. Hafta başında Ankara'da yapılacağı duyurulan “Büyük Savunma Mitingi” için yola çıkan avukatlar mitingin yapılacağı alanın ablukaya alınması üzerine Ankara Adliyesi’nde bir araya geldi.

Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu istifaya davet etti. 

Diyarbakır Barosu, adliye önüne öldürülen eski baro başkanı Tahir Elçi'yi anarak girdi. Diyarbakır Barosu'na üye avukatların attığı "Tahir Elçi ölümsüzdür" sloganı, eyleme katılan diğer avukatlardan yoğun destek gördü.

Basın açıklamasının ardından baro başkanları suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi'ne giriş yaptı. Suç duyurusunun ardından TBMM’ye yürümek isteyen avukatlar polis müdahalesiyle karşılaştı ve oturma eylemine başladı.