Polisin silahını kaptı, sağlık çalışanlarına saldırdı, gözaltına bile alınmadı

Polisin silahını kaptı, sağlık çalışanlarına saldırdı, gözaltına bile alınmadı
Mersin Şehir Hastanesine getirildiği sırada vefat eden bir kişinin yakınları hastane kapısında adeta terör estirdi. Polis memurunun silahını kapan bir saldırgan çevresine ateş etmeye yeltendi. Polis memurunun silahının emniyetinin...

Mersin Şehir Hastanesine getirildiği sırada vefat eden bir kişinin yakınları hastane kapısında adeta terör estirdi. Polis memurunun silahını kapan bir saldırgan çevresine ateş etmeye yeltendi. Polis memurunun silahının emniyetinin kapalı olması faciayı önledi. Saldırgan gözaltına alınmadı, cenazesini alıp hastaneden uzaklaştı. Sağlık örgütleri tepkili.

Vefat eden kişinin yakınları, cankurtaranın vefat eden şahsı hastane çalışanlarına teslim ettiği acil servis girişinde, ihmal yüzünden öldüğü iddiasıyla tartışma çıkardı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre yaklaşık 40-50 kişilik grup içinden bir kişi, hastanede görevli polis memurlarından birinin silahını kaptı.

Saldırgan silahı önce polise, ardından sağlık çalışanlarına doğrulttu ve ateş etmekle tehdit etti. Yine görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan tetiğe de davranmak istedi ancak silah ateşlenmeden polis memurları ve özel güvenlik görevlileri şahsın üzerine çullanarak silahı elinden aldı.

Olay nedeniyle sağlık çalışanları ve o an hastanede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken saldırgan şahıs gözaltına alınmadı ve diğer aile üyeleriyle birlikte cenazeyi almak üzere morga gitti. Saldırgan ve diğer aile bireyleri cenazeyi teslim alarak hastaneden ayrıldı.

Yaşanan olaylara tanık olan Genel Sağlık İş Sendikası Mersin Temsilciği Başkanı Dr. Gürbüz Şen olayla ilgili şunları söyledi:
“Etkisiz hale getirilen şahıs sonrasında serbest bırakılmış ve gözaltı işlemi yapılmamıştır. Tehdit, hakaretler savuran bu şahısın görevli polis memurunun silahını alması, içerde bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere doğrultup ateş etmek istemesi ve zorla elinden silahın alınması ve sonrasında ise serbest bırakılması kabul edilebilir değildir. Sorumlular hakkında soruşturma açılmasını ve şahsı derhal gözaltına alınmasını talep ediyoruz. Gözaltı işlemi için sağlık çalışanlarının öldürülmesi mi beklenmektedir?”