Polislere sahte kimlik gösterip 'Hayırdır devrem' dedi gözaltına alındı

Polislere sahte kimlik gösterip 'Hayırdır devrem' dedi gözaltına alındı
Kendisini durduran polislere sahte kimlikle “Hayırdır devrem?” diyen kişi gözaltına alındıAdana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı...
Kendisini durduran polislere sahte kimlikle “Hayırdır devrem?” diyen kişi gözaltına alındı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu ve polis olarak tanıtan H.D.’nin peşinde düştü. Ekipler söz konusu şüphelinin aracının önünü keserek durdurdu.

Aracının önü kesilen H.D., “Hayırdır devrem?” diyerek sahte polis kimliğini gösterdi. Ekipler H.D.’yi araçtan indirerek gözaltına aldı.

MİT kimliği çıktı

Gözaltına alınan şüphelinin evinde de arama yapan polisler, Milli İstihbarat Teşkilatı kimlik kartı, 2 polis kimliği, 2 sahte plaka, ruhsatsız 2 pompalı tüfek, kurusıkı tabanca, 1 kelepçe, 1 balta, 706 kurusıkı mermisi ve 592 av tüfeği mermisi ele geçirdi.

Sahte polis kimliği ile yakalanan H.D. emniyetteki ifadesinde, ”Ben klima tamircisiyim. İşe gittiğim mahaller pek tekin değil. Kendimi korumak için yaptığım bu kimlikleri taşıyorum” diyerek kendisini savundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk olan şüpheli adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.