Pompeo kafaları karıştırdı

Pompeo kafaları karıştırdı
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan kafa karıştırıcı bir açıklama geldi. Pompeo, Çin yönetiminin koronavirüs salgınına ilişkin bulguları ilk etapta sakladığına dair söylemini yinelerken virüsün çıkışıyla ilgili...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan kafa karıştırıcı bir açıklama geldi. Pompeo, Çin yönetiminin koronavirüs salgınına ilişkin bulguları ilk etapta sakladığına dair söylemini yinelerken virüsün çıkışıyla ilgili Trump hükümetindeki yetkililerin çelişkili açıklamalarının hepsinin doğru olabileceğini söyledi.
Pompeo, söz konusu virüsün ölümcüllük derecesini bilmesine rağmen diğer ülkeleri uyarmayan Çin’in, hayatını kaybeden yüz binlerce insanın sorumlusu olduğunu savundu. Diğer yandan Başkan Donald Trump hükümetindeki yetkililerin, virüsün nereden ve nasıl çıktığına dair çelişkili ifadeler kullanmasına ilişkin sorulara tepki gösteren Pompeo “Tam olarak net değil ve virüsün laboratuvardan çıktığına dair birçok delil mevcut. Her iki açıklama da doğru olabilir. Ben ve yönetimdeki yetkililer her ikisini de söyledik. Hepsi doğru” dedi.