Prens Philip 99 yaşında hayatını kaybetti

Prens Philip 99 yaşında hayatını kaybetti
Buckingham Sarayı, Kraliçe İkinci Elizabeth'in eşi Prens Philip'in 99 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı. Saraydan yapılan açıklamada, "Kraliçe İkinci Elizabeth, büyük bir üzüntüyle sevgili eşi Edinburgh Dükü Prens...

Buckingham Sarayı, Kraliçe İkinci Elizabeth'in eşi Prens Philip'in 99 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı. Saraydan yapılan açıklamada, "Kraliçe İkinci Elizabeth, büyük bir üzüntüyle sevgili eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in hayatını kaybettiğini açıklamıştır. Ekselansları, Windsor Kalesi'nde huzurlu bir şekilde yaşamını yitirdi" denildi.

İngiltere tarihindeki en uzun süre hizmet veren Kraliçe eşi olan Prens Philip, hastanede bir ay süren tedavisinin ardından 16 Mart'ta Windsor'a dönmüştü. Başbakan Boris Johnson, Prens Philip'in "hayatının sayısız gence ilham olduğunu" söyledi.

BİDEN ÇİFTİ: MİRASI YAŞAYACAK

ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden da Prens Philip'in "on yıllarca sürdürdüğü adanmış kamu hizmetini" övdü. Çiftin yazılı açıklamasında, "Prens Philip kendisini memnuniyetle İngiltere, İngiliz Uluslar Topluluğu ve ailesine adadı" denildi.

PUTİN'DEN 'DERİN ÜZÜNTÜ' MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Prens Philip'in ölümü dolayısıyla Kraliçe İkinci Elizabeth'e bir taziye mesajı gönderdi. Putin, Prens Philip'in ölümünden derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

Prens Philip'in hayatını kaybettiği haberinin kraliyet topraklarında duyulmasıyla insanlar Windsor Kalesi önünde toplanmaya başladı. Windsorlılar, saray girişine çiçek buketleri bıraktı. Hükümet halka, salgın nedeniyle toplanmama ve kraliyet konutlarının önüne çiçekler bırakılmaması çağrısı yaptı.