Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Malatyalılara kritik uyarı

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Malatyalılara kritik uyarı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya'da meydana gelen 5.2'lik depremin ardından kritik açıklamalarda bulundu. Ercan, "Malatyalı vatandaşlar bana göre imkanları varsa ve evleri hafif hasarlıysa daha güvenli yerlerde kalabilir" dedi.Malatya'da...
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya'da meydana gelen 5.2'lik depremin ardından kritik açıklamalarda bulundu. Ercan, "Malatyalı vatandaşlar bana göre imkanları varsa ve evleri hafif hasarlıysa daha güvenli yerlerde kalabilir" dedi.

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Konuya ilişkin Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan HALK TV canlı yayınına bağlanarak bilgi verdi.

Deprem bölgesinden şu an geldiğini belirten Ercan şöyle devam etti:

"Dün Pütürge'de kırılmayan bir bölümde deprem beklediğimi söylemiştim. Sonuçta bu deprem oldu. Daha büyük bir deprem de olabilirdi. Çünkü kırılmayan bir bölüm vardı. Güneybatı kısmı kırılmamıştı. 7 ya da 8 km'lik bir boyda kırılmamış kısım var.

"Bizi büyük depremler bekliyor olabilir"

Elazığ'da Malatya'da güçlü hissedilmiş olabilir bu deprem. Bu fay hattının potansiyeline baktığımızda, Doğu Anadolu kırığı üretebileceği en büyük depremi en büyük depremlerden birini üretti. Doğu Anadolu'da demek ki büyük depremler olabiliyor. Kuzeye yaklaştıkça Malatya Bingöl Elazığ gibi..."

"Hiçbir yerde olmasa orada deprem olur"

"İvme artıyor. Dün uyardığım gibi Palu, Gökdere ve Karlıova'da büyük depremler olabilir. Bunu dün de söylemiştim. Hiçbir yerde deprem olmasa Karlıova'da deprem olur. Artçı depremler en az 10 gün sürecektir, birkaç saat içinde de olabilir."

"Daha güvenli yerlerde kalabilirsiniz"

"Malatyalı vatandaşlar bana göre imkanları varsa ve evleri hafif hasarlıysa daha güvenli yerlerde kalabilir."