Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Onca bedele rağmen ekonomi istikrara kavuşmayacak, refah artmayacak

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Onca bedele rağmen ekonomi istikrara kavuşmayacak, refah artmayacak
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, seçimlerden sonra ekonominin faturasını yine dar ve orta gelirli vatandaşların ödeyeceğini söyledi.İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, ekonomiye dair değerlendirmelerde...
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, seçimlerden sonra ekonominin faturasını yine dar ve orta gelirli vatandaşların ödeyeceğini söyledi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, ekonomi yönetiminin ısrarla her şey yolunda mesajı verdiğini, ancak var olan yönetimin başarılı olamadığını vurguladı.

Yaşanan ekonomik krizlerin geçen yılki genel seçimlerden sonra uygulanan politikaların son anda ödemeler dengesini kurtardığının altını çizen Yılmaz'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Son günlerde bir yandan ekonomideki bozulma daha görünür hale gelirken diğer yandan ekonomi yönetimi ısrarla her şey yolunda mesajı veriyor. Önce tabloyu açık ve anlaşılır şekilde ortaya koyalım.

Türkiye çılgın ve sorumsuz ekonomi politikalarından 2023 Mayıs seçimlerinin ardından kısmen vazgeçti. Bu da bizi ödemeler dengesi krizinden son anda kurtardı.

Ancak ortada doğru dürüst bir program ve iyi bir ekip olmadığı için yakın geçmişte yaşadığımız sorunlar farklı şiddetlerle yeniden karşımıza çıkıyor, çıkmaya devam edecek.

Seçimlerden sonra emekliler, ücretliler, dar ve orta gelirler bedel ödemeye devam edecekler. İktidar buna fedakarlık diyecek ama aslında insanlarımıza dayatılan ağır bir bedel bu.

Emekliler mutfak alışverişleri, gençler eğitimleri, ücretliler hayalleri ile ödeyecekler bu bedeli. Toplumun büyük çoğunluğu yüksek enflasyonun altında ezilecek.

Ve daha kötüsü ödenen onca bedele rağmen ekonomi istikrara kavuşmayacak, refah artmayacak."