Prof. Dr. Naci Görür'den Çanakkale uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür'den Çanakkale uyarısı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de meydana gelen depremlere ilişkin uyarılarda bulundu, Gemlik'e işaret etti.Çanakkale'de dün gündüz saatlerinde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremi, akşam saatlerinde 3.8'lik...
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de meydana gelen depremlere ilişkin uyarılarda bulundu, Gemlik'e işaret etti.

Çanakkale'de dün gündüz saatlerinde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremi, akşam saatlerinde 3.8'lik yeni bir sarsıntı takip etti.

Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, yaşananlar hakkında bilgi verdi.

 Görür, "Beypınar-Lapseki/Çanakkale’de 4,5 deprem oldu. Diri fay haritasında yüzeyde bir fay yok. Muhtemelen bu yörede yüzey kırığı oluşturacak kadar bir deprem olmadı veya kırık (fay) tespit edilemedi. Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır. Sevgiyle” diye yazdı.

Gemlik'teki 4,1'lik depremin ardından da değerlendirmelerde bulunan Görür, "Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde" ifadelerini kullanan Görür,  "Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor" dedi.

Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz."