Prof. Şenol’u tehdit eden aşı karşıtı sahte doktormuş

Prof. Şenol’u tehdit eden aşı karşıtı sahte doktormuş
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı’nın, enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu’nu ölümle tehdit eden aşı karşıtı Mustafa Yücel’in sahte doktor olduğunu teyit ettiğini duyurdu.Aşı karşıtlarının...

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı’nın, enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu’nu ölümle tehdit eden aşı karşıtı Mustafa Yücel’in sahte doktor olduğunu teyit ettiğini duyurdu.

Aşı karşıtlarının sık sık hedef aldığı Şenol’un ofisinin önüne 1 Ağustos’ta iki adet dana dili bırakılmıştı. Daha önce birçok kez aşı karşıtları tarafından tehdit alan Şenol olaydan sonra koruma talep etmişti.

Tutuksuz yargılanan Yücel, geçtiğimiz günlerde ayak bileğindeki elektronik kelepçesini kırmış, emniyet güçleri de Şenol’a yenisi takılana kadar ‘tedbirleri sıkılaştırmasını’ söylemişti.

TTB, sosyal medyada kendini jinekoloji uzmanı olarak tanıtan ve kanser ‘ilaçları’ satan Mustafa Yücel hakkında 4 Ağustos 2022’de Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı İlaç Denetim Dairesi’ne ve Türk Eczacıları Birliği’ne birer yazı yazmıştı.

Birlik, söz konusu yazılarda, kayıtlarında üye olarak yer almayan Yücel’in hekim olup olmadığının sorulduğunu; Yücel’in ürettiğini iddia ettiği karışımları ‘ilaç’ olarak önerdiği ve buradan gelir elde ettiği, dolayısıyla çok yönlü bir suç durumunun söz konusu olduğunu belirtilerek Yücel hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını talep ettiğini bildirmişti.