Protestocu Furkancılar’a polisten sert müdahale

Protestocu Furkancılar’a polisten sert müdahale
Furkan Vakfı’nın düzenlemek istediği yürüyüş, “izinsiz” olduğu gerekçesi ile polis tarafından engellendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.Siirt’tin Güres Caddesi’nde Furkan Vakfı üyeleri geçtiğimiz haftalarda...

Furkan Vakfı’nın düzenlemek istediği yürüyüş, “izinsiz” olduğu gerekçesi ile polis tarafından engellendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Siirt’tin Güres Caddesi’nde Furkan Vakfı üyeleri geçtiğimiz haftalarda tutuklanan yedi kişinin serbest bırakılması talebiyle yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet ise valiliğin ‘eylem ve etkinlik yasağı’nı gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi. Yaşanan kısa süreli görüşmenin ardından polis Furkan Vakfı gönüllülerini ve üyelerini gözaltına aldı. En az on kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Eylemciler gözaltına alınırken “Hırsızlar dışarıda Müslümanlar içerde” diye slogan attı. Caddeden geçen kimi vatandaşlar da polisin sert müdahalesine tepki gösterdi Mardin’de yapılmak istenilen yürüyüşe de müdahale eden polis 20 civarında kişiyi gözaltına aldı.