Putin: Batı, Nazileri kimin yenilgiye uğrattığını unuttu

Putin: Batı, Nazileri kimin yenilgiye uğrattığını unuttu
İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin yenilgiye uğratıldığı Zafer Günü’nün yıl dönümünde konuşma yapan Putin, Avrupa’ya geçmişi hatırlattı.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin...

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin yenilgiye uğratıldığı Zafer Günü’nün yıl dönümünde konuşma yapan Putin, Avrupa’ya geçmişi hatırlattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin yenilgiye uğratılmasının kutlandığı Zafer Günü’nde, “Batılı seçkinler, Rusya düşmanlığı ve nefret tohumları ekmeye çalışıyor. Tek amaçları ülkemizin düştüğünü görmek” dedi.

Putin, Kızıl Meydan'da düzenlenen törende Rusya'ya karşı "gerçek bir savaş" yürütüldüğünü vurgulayarak "Biz egemenliğimizi savunuyoruz. Bugün uygarlık bir dönüm noktasında. Vatanımızı koruyacağız" diye konuştu.

Vladimir Putin şöyle devam etti:

"Batı, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazileri kimin yenilgiye uğrattığını unuttu. Biz barışçıl bir gelecek istiyoruz. Dünyada silahlı kuvvetlerimize duyduğumuz sevgiden daha güçlü bir şey yoktur. Hepimiz kahramanlarımıza destekte birleştik."