PUTİN GELİYOR

PUTİN GELİYOR
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye davetini memnuniyetle kabul ettiğini açıkladı.Erdoğan, Ukrayna-Rusya gerilimi için geçtiğimiz günlerde yaptığı...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye davetini memnuniyetle kabul ettiğini açıkladı.

Erdoğan, Ukrayna-Rusya gerilimi için geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Barışın olmasına arabulucu olabiliriz” demişti. Erdoğan, önceki akşam da “Biz gerginliğin bir silahlı çatışmaya dönüşmesini engellemek için elimizden gelen her çabayı göstermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Rusya’ya bazı taleplerinin niye kabul edilemez olduğunu anlatmamız lazım. Biz şu anda sayın Putin’i de ülkemize davet ettik. Ülkemizde kendisiyle ikili görüşme yapmak suretiyle bazı adımları atalım istiyoruz” diyerek yaptığı daveti duyurmuştu.

KREMLİN’DEN OLUMLU YANIT
Kremlin Sözcüsü Peskov, dün Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu temas ve etkinliklere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de ev sahipliği yapabileceğini söylediğini söyledi. Peskov, “Putin, Erdoğan’ın bu davetini memnuiyetle kabul etti. Covid-19 salgını ve takvimler izin verir vermez bu davetin yerine getirileceği konusunda anlaştılar” ifadesini kullandı.

PUTİN, ABD’NİN YANITINI ŞAHSEN OKUDU
ABD’nin Rusya’ya önceki gece ilettiği güvenlik garantilerine dair yazılı yanıtına ilişkin de konuşan Peskov, Putin’in söz konusu yanıtı şahsen okuduğunu söyledi. ABD ve NATO’nun, Rusya’nın temel endişelerini reddettiğine işaret eden Peskov, “Bu nedenle iyimserlik için fazla neden bulunmuyor. ABD ve NATO’nun yazılı yanıtlarını incelemek için zaman gerekiyor. Aceleyle sonuç çıkarmamalıyız.” dedi.

Peskov, Moskova’nın, ABD ve NATO’nun yanıtlarına kamuoyuna açık bir şekilde vereceği cevaba ilişkin karar alınmadığını kaydetti.