Putin’den masa mesajı

Putin’den masa mesajı
İngiliz Financial Times (FT) gazetesinin dış haberler editörü David Gardner, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasındaki tartışmayı ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi. Gardner, analizinde, “Türkiye...

İngiliz Financial Times (FT) gazetesinin dış haberler editörü David Gardner, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasındaki tartışmayı ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi. Gardner, analizinde, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Macron’la tartışması manşetlere taşındı ancak Rusya ile rekabeti daha büyük bir tehdit” yorumunda bulundu.
David Gardner’in FT’nin internet sitesinde yayımlanan yazısının başlığı, “Putin, Erdoğan’ın kapasitesinin ötesine geçmesini test ediyor”. Gardner analizinin başında Erdoğan’ın son dönemde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un akıl sağlığını sorguladığını, Körfez ülkelerinin Sünni Arap liderleriyle adeta bir kan davası içinde olduğunu, Türkiye’yi Amerikan yaptırımlarından koruyan ABD Başkanı Donald Trump’a bile meydan okuduğunu belirtiyor.
Gardner’e göre son dönemde Erdoğan’la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında da soğuk rüzgarlar esiyor.