Raflar dolu ama cüzdanlar boş

Raflar dolu ama cüzdanlar boş
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi’nin açılışını törenle yaptı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:“Dev bir projenin en önemli kısımlarından birini oluşturan Başkent Millet Bahçesi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi’nin açılışını törenle yaptı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Dev bir projenin en önemli kısımlarından birini oluşturan Başkent Millet Bahçesi 700 bin metrekarelik bir alanda kuruldu. Millet Bahçemizde içinde binlerce kitabı olan bir Millet Kıraathanemiz olacak. 2053 vizyonumuzun en iddialı hedefi olarak belirlediğimiz yeşil kalkınma hedefimizin lokomotifi de Ankara olacaktır. 3 milyar 157 milyon dolarlık kaynağı da yeşil iklim dostu projeler için kullanacağız.”

Erdoğan konuşmasında , “küresel sistemin efendileri” diyerek ABD ve Avrupa’nın nasıl sıkıntı yaşadıklarını anlattı, iktidarında 19 yıl geride kalırken :
“Salgın krizi ve ardından yaşanan tedarik sıkıntısı kendilerini küresel sistemin efendisi olarak gösterenlerin aslında ne kadar kırılgan olduklarını ortaya çıkarmıştır. Ana muhalefet ve beraber oldukları bir şeyi unutuyorlar; biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yarınlara yürüyoruz. İngiltere’de raflar boş, Avrupa’da boş, ABD’de raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat, anlamazlar, gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dili var hakkı söylemez. Biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yola devam ediyoruz.”

Erdoğan: Biraz daha sabır… İnsanların yaşadıkları sıkıntının, yükün farkındayız

“Milli mücadeleden sonraki en büyük ve kritik atılımımızı yapmaya çok az kaldı. Sinsi oyunları da inşallah milletimizle birlikte boşa çıkartacağız. Türkiye’yi başka türlü durduramayacaklar, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız. Terör örgütlerini devreye soktular, olmadı. Darbe denediler, olmadı. Ekonomimizi yerle yeksan etmek istediler yine olmadı. 2023 öncesi son kozlarını öne sürdüler, çıkartılan kuru gürültünün sebebi budur. Sadece hukuk ve ahlak değil, akıl ve mantık dışı çıkışlarla milletimizin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Yine başaramayacaklar.
Bu süreçte hep birlikte bedel de ödüyoruz, sıkıntılar da çekiyoruz.  Sabrederek yolumuza devam edeceğiz. İnsanların yaşadıkları sıkıntının, sorunun, yükün farkındayız. Az kaldı. Biraz daha yol aldığımızda bizi bekleyen aydınlık geleceğe kavuşacağız.”

“Saldırıları savuşturma maliyeti var”
“Her saldırıyı savuşturmanın ülkemize bir maliyeti var. Biz milletimizle birlikte bu kutlu yola her türlü bedeli ödemeyi göze alarak çıktık.

VATANDAŞTA PARA YOK

Uğur Gürses: “Orada tedarik zincirinde sorunlar var o yüzden; evet bizde raflar dolu, ama vatandaşın bütçesinde bunları alacak para yok ya da seyrettiğiniz yüksek enflasyonla geliri hızla geriliyor. Bir de, ücretli çalışanlardan bu raflara yaklaşmak isteyenlerin yarıya yakını asgari ücretli.”

YİNE KURDELE KRİZİ: "EYVAAAH..."

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ile küçük bir çocuk arasında ‘kurdele krizi’ yaşandı. Kurdeleyi 2 kez kesen çocuğu Erdoğan durdurmaya çalıştı, Erdoğan’ın “Eyvaaah” diye tepki verdi. O sırada kürsüde bulunan bir bakanın “Makası elinden alın, kesecek yoksa” dediği duyuldu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise çocuk tarafından kesilen kurdelenin bir parçasını Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye götürdü. Erdoğan ile Bahçeli zaten kesilmiş olan kurdeleyi tekrar kesti. Eylül ayında Rize’de Salarha Tüneli açılışında benzer bir durum gerçekleşmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdeleyi kesen çocuğun kafasına vurmuştu.