Ramazan Bayramı’nda tatile gidilecek yerler

Ramazan Bayramı’nda tatile gidilecek yerler
Ramazan Bayramı bu yıl bahar ayına Nisan'a denk geliyor. Nisan ayında yaklaşık 10 günlük tatilinizi de değerlendirmek isterseniz sizlere güzel birkaç rota çizdik. Bahar tatili yurdun dört bir yanında mevsimlere meydan okuyan yerlerini...
Ramazan Bayramı bu yıl bahar ayına Nisan'a denk geliyor. Nisan ayında yaklaşık 10 günlük tatilinizi de değerlendirmek isterseniz sizlere güzel birkaç rota çizdik. Bahar tatili yurdun dört bir yanında mevsimlere meydan okuyan yerlerini görmek için bir fırsat. 

  1. Mardin ve Güneydoğu turu

    Bölgenin birçok yerinde kendini gösteren Süryani kültürünün etkilediği en önemli alanlar arasındadır Dara Antik Kenti. Öyle ki 14. yüzyıla kadar bu kentte çoğunlukla Süryani halkının yaşadığı bilinir. Suriye sınırına 10 km civarı bir uzaklıkta bulunan kentin ismini, MÖ 336-330 yılları arasında hüküm sürmüş Pers Kralı III. Darius’tan aldığı varsayılır. Şehrin merkezinde bulunan Mardin Kalesi, Mardin’in en önemli turistik noktalarından biri. Kartal Yuvası olarak da bilinen kale, kayalıklardan oluşan doğal güzelliğiyle öne çıkıyor. Kale; Babil, Pers, Asur, Roma, Sümer ve Osmanlı gibi Mezopotamya’ya konuk olmuş birbirinden farklı medeniyetlere tanıklık etmiş bir mekân. 

  2. Safranbolu - Karabük

    Bulak Mağarası, Yörük Köyü ve konakları ile doya doya gezebileceğiniz tarihi bir ilçe. Doğası ile tarihi iç içe bu ilçe bahar aylarında yemyeşil ve toprak kokusu ile sizi karşılayacaktır. 

  3. Bolu ve Yedigöller

    Kendinizi paralel evrene geçmiş hissedebilir, büyükşehirden nasıl hızla buraya geçtiğinize şaşırabilirsiniz. Karlı ayrı yağmurlu ayrı güzel Bolu'da Yedigöller'e giderseniz gökyüzünü ağaçlardan göremezsiniz. Sessizlik, orman, göl manzarası ile kendinizi pastoral tablo içerisinde hissedeceksiniz.

  4. Akdeniz

    Akdeniz; Çeşmesi, Bodrumu, Şirincesi ve Antalyası ile her mevsim gidilecek bir bölge. Siz de "Ben denizi göreyim, ayağım suya değmezse tatil yapamam" diyorsanız hızlıca biletlerinizi alın. Çünkü bayramda en tercih edilecek bölge olacaktır.

  5. İğneada – Kırklareli

             Longoz Ormanları Milli Parkı ile eşsiz ve sessiz bir bölge. Burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Eğer Marmara'daysanız günü birlik