Ramazan imsakiyesi 2024: İftar ve sahur saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir'de iftara ne kadar kaldı? (12 Mart 2024 il il iftar ve sahur vakitleri)

Ramazan imsakiyesi 2024: İftar ve sahur saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir'de iftara ne kadar kaldı? (12 Mart 2024 il il iftar ve sahur vakitleri)
İftar ve sahur vakitleri, ramazan ayının gelişi ve milyonlarca vatandaşın oruç ibadetini yerine getirmeye başlamasıyla birlikte merak ediliyor. Ramazanın ikinci gününde oruçlu olan vatandaşlar, "İftar saat kaçta yapılacak, iftara...
İftar ve sahur vakitleri, ramazan ayının gelişi ve milyonlarca vatandaşın oruç ibadetini yerine getirmeye başlamasıyla birlikte merak ediliyor. Ramazanın ikinci gününde oruçlu olan vatandaşlar, "İftar saat kaçta yapılacak, iftara ne kadar kaldı?" sorgularına yanıt aramaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 ramazan imsakiyesiyle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerin iftar ve sahur saatleri belli oldu. Peki, iftar ve sahur saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir'de iftara ne kadar kaldı?

Mübarek ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başladı. Ramazan ayının ikinci gününde oruç ibadetini devam ettiren vatandaşlar, sahur saatleri ardından iftar vakitlerine odaklandı. Diyanet İşleri tarafından yayımlanan 2024 ramazan imsakiyesiyle birlikte, 12 Mart tarihli İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerin sahur ve iftar saatleri belli oldu.

İstanbul iftar saat kaçta?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 Ramazan imsakiyesi sonrasında İstanbul'da sahur ve iftar saatleri belli oldu.

İstanbul'da ilk oruç bugün (12 Mart) 19.14'da açılacak.

Ankara'da iftar saat kaçta?

Ankara iftar saatleri de Diyanet İşleri tarafından yayımlanan 2024 imsakiyesi sonrasında belli oldu.

Buna göre; Ankara'da ilk gün iftarı 18.59'de yapılacak.

İzmir'de iftar saat kaçta?

2024 yılı İzmir iftar vakitleri, Diyanet İşleri tarafından açıklandı.

İzmir'de ilk oruç bugün 19.22'de açılacak.

Tüm illerin iftar ve sahur saatleri

On bir Ayın Sultanı Ramazan ayının ikinci günü, 12 Mart akşamı (bugün) açılacak olan iftar ile nihayete kavuşacak.

Bu yıl; Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika ile en uzun, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak.

İL İL İFTAR SAHUR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ