Rant bitecek

Rant bitecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında “zihniyet değişimi” vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, “İktidarı değiştireceğiz ama zihniyeti de değiştirmemiz lazım. Değişime bu vahşi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında “zihniyet değişimi” vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, “İktidarı değiştireceğiz ama zihniyeti de değiştirmemiz lazım. Değişime bu vahşi neo-liberal tek adam düzeninden başlayacağız. Depremler hep olacak. Ama devlet aciz kalmayacak. Haramdan, yalandan siyaset elini çekecek. Kayırma, suistimal, aç gözlülük, rant gidecek” diye konuştu. Kılıçdaroğlu bugün, CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte Hatay’ın Defne ilçesine gideceğini açıkladı.

‘BU ÜLKEDE HER ŞEYİ BÖLÜŞTÜLER, ACILAR HARİÇ’
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:
“- Bu ülkede her şeyi bölüştüler, acılar hariç. Acıları hiç kimse bölüşmeyecek mi diye sordum kendi kendime. Yarın torunlarım büyüyecek ‘Dede en zor zamanlarda neredeydin? Ne yapıyordun?’ diye soracak. İşte o an içimde bir şey koptu. O an itibariyle ben aynı Kemal değildim.

-Erdoğan ile siyaset üstü hizalanmayı reddediyorum. Ne kendisi ile ne sarayı ile ne de çeteleriyle hizalanacağım.

‘HELAL OLANI YASAL OLANLA BİR EDECEĞİZ’
İmar aflarını ağzımıza almayacağız. Plan yapacağız, o planlara uyacağız. Tek adamlar asla olmayacak. Helal olanı yasal olanla bir edeceğiz. Son olsun dostlarım bu son; yarın çocuklarımız, torunlarımız sorduğunda ‘bu kâbusu biz bitirdik’ diyelim.”