Refakatçı borsası

Refakatçı borsası
İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Kutbettin Demir, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 hastalarına refakatçi izni verilmesine ilişkin olarak, “Ücret ödeyip dışarıdan birini koronavirüs hastası için refakatçi tutanlar...

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Kutbettin Demir, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 hastalarına refakatçi izni verilmesine ilişkin olarak, “Ücret ödeyip dışarıdan birini koronavirüs hastası için refakatçi tutanlar var” açıklamasını yaptı. Demir, “Hastanelerde sadece bakım olarak düşünülmemeli, tıbbi bakım kısmını hemşireler, sağlık memurları, hasta bakıcılar zaten yapıyor. Ama hastanın ihtiyacının olabileceği başka durumlarda da hasta yakınının serviste yanında olması gerekli. Bazı duyumlar alıyoruz. Ücret ödeyip dışarıdan birini refakatçi olarak tutanlar var. Bu da parası olan insanın başkasını riske atması demek” diye konuştu. 
SOSYAL MEDYADA İLAN VERİYORLAR
Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 hastalarına refakatçi izni verilmesine ilişkin genelgesinin ardından, kimi hasta yakınlarının risk almamak için bakıcı firmalarından, sosyal medyadan özel refakatçileri para karşılığı tuttuğu kaydedildi. 
Belirli bir ücret karşılığında özel kıyafetli, maskeli, siperlikli refakatçiler, koronavirüs hastalarına iyileşene kadar bakıyor, bu süreçte sosyal medya üzerinde kurulan refakatçi gruplarında verilen ‘Covid-19 hastasına bakılır’ ilanları da dikkat çekiyor. Bazı kullanıcıların ise koronavirüs testi pozitif çıkan yakınına, günlüğü 250 liradan refakatçi aradığı da görüldü.