Reform yaparken kimseyi dışlamayacağız

Reform yaparken kimseyi  dışlamayacağız
TBMM Genel Kurulu’nda 2021 Merkezi Hükümet Bütçe teklifinin tümü üzerinde yapılan görüşmeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bütçe sunumu ile başladı.Oktay, 2021 Yılı bütçesinin temel misyonunun koronavirüs...

TBMM Genel Kurulu’nda 2021 Merkezi Hükümet Bütçe teklifinin tümü üzerinde yapılan görüşmeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bütçe sunumu ile başladı.
Oktay, 2021 Yılı bütçesinin temel misyonunun koronavirüs salgınına bağlı olarak ortaya çıkan küresel yeniden yapılanma sürecinde, Türkiye ekonomisinin sağlam ve öngörülebilir adımlarla ilerlemesini sağlamak olduğunu ifade etti.
Hukuk devleti ilkesinin temelinin yargı bağımsızlığı olduğunu belirten Oktay, hukuki reform çizgilerinin temel motivasyonlarının da “İyi işleyen, bağımsız, tarafsız yargı sistemi” olduğun ifade etti.
Reform anlayışının yansıması olarak, 30 Mayıs 2019’da Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını anlatan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuki reform irademizin arkasındayız. Reformlar vesilesiyle hukukun üstünlüğünü güçlendiriyor ve demokrasinin işlerliğini artırıyoruz. Aynı zamanda yatırım ortamını iyileştiriyor ve ekonomi alanında yeni fırsatlara sağlam hukuki dayanaklar oluşturuyoruz ve bunları yakın zamanda Yüce Meclisimizin gündemine taşıyacağız.”

Erdoğan da ‘reform’ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı konuşmada, Türkiye’yi yerli ve uluslararası yatırımcılar nezdinde riski az, güveni yüksek, kazancı tatminkâr bir cazibe merkezi haline getirmekte kararlı olduklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde bu alanda gerçekleştireceğimiz ilave reformlarla yatırım ortamını daha da iyileştireceğiz” dedi.