Rekabet Kurulu'ndan META'ya 4 milyon 796 bin liralık ceza

Rekabet Kurulu'ndan META'ya 4 milyon 796 bin liralık ceza
Rekabet Kurulu, Facebook, Threads ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının sahibi Meta Platforms Inc hakkında 4,8 milyon liralık idari para cezası uygulanmasına karar verdi.Rekabet Kurumu, Facebook, Instagram, Threads gibi sosyal...
Rekabet Kurulu, Facebook, Threads ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının sahibi Meta Platforms Inc hakkında 4,8 milyon liralık idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu, Facebook, Instagram, Threads gibi sosyal medya ağlarının sahibi Meta hakkında yürüttüğü soruşturmada, şirketin uyması gereken yükümlülükleri yerine getirmediği gerekçesiyle ilave ceza kararı aldı.

Kurumdan yapılan açıklamada Rekabet Kurulu’nun tanınan yükümlülükleri yerine getirme tarihi olan 9 Aralık 2023 itibariyle META’nın yükümlülükleri yerine getirmediği, Kuruma sunduğu önerilerin yeterli bulunmadığı kararı alındığı açıklandı. Bu doğrultuda, Kurul’un META’ya günlük 4 milyon 796 bin TL ceza kararı aldığı kaydedildi.

Kurum bir diğer açıklamasında ise META’ya yine reklam piyasasında rekabeti bozacağı gerekçesiyle Instagram ve Threads arasında veri paylaşımını durdurma tedbiri getirdi.