REKORTMEN PAŞA

REKORTMEN PAŞA
Süper Lig’in flaş ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Sami Uğurlu yönetiminde ligin ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalarken, 2021-2022 sezonunda birçok kulüp rekorunu da kırdı.Ligi 53 puanla tamamlayan Lacivert-Beyazlılar,...

Süper Lig’in flaş ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Sami Uğurlu yönetiminde ligin ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalarken, 2021-2022 sezonunda birçok kulüp rekorunu da kırdı.

Ligi 53 puanla tamamlayan Lacivert-Beyazlılar, kulüp tarihinde en çok puan topladığı sezonu yaşadı. Ligin ilk devresini 15 puanla tamamlayan Kasımpaşa, ikinci yarıda ise adeta şov yaptı. Dümene Sami Uğurlu geçerken, yeni transferlerin de katkısıyla seri galibiyetler alan İstanbul temsilcisi ligin alt sıralarından da hızla uzaklaştı ve 11. sıraya kadar yükseldi.

Ligin ikinci yarısında 38 puan alan Kasımpaşa, söz konusu süreçte aldığı 12 galibiyet ve 2 beraberlikle Fenerbahçe’den sonra en çok puan toplayan ikinci takım oldu. Öte yandan lacivert-beyazlılar bu periyotta bir ilke imza attı. Kasımpaşa tarihinde ilk kez 6 resmi maçı (5 lig, 1 kupa) üst üste kazanarak rekor kırdı.

Süper Lig’de bu sezon toplam 67 kez rakip fileleri havalandıran Kasımpaşa, kulüp tarihinde en çok gol attığı sezonu geride bıraktı. Sezonun ikinci yarısında 48 gol atarak en çok gol atan takım unvanına sahip olan Lacivert-Beyazlılar, sezonun genelinde ise Fenerbahçe ve Trabzonspor’un arkasından en çok gol atan 3. takım oldu.