Reuters'tan seçim analizi: İstanbul'da DEM Parti destekçilerinin yüzde 40'ı İmamoğlu'na oy verecek

Reuters'tan seçim analizi: İstanbul'da DEM Parti destekçilerinin yüzde 40'ı İmamoğlu'na oy verecek
Reuters, Kürt seçmenlerin İstanbul’da  'ikilemle karşı karşıya' olduğunu yazdı. SAMER Anket Şirketi’nin verilerinin paylaşıldığı haberde DEM Parti destekçilerinin yüzde 40'ının İmamoğlu'na oy vereceği belirtildiDuvar'da...
Reuters, Kürt seçmenlerin İstanbul’da  'ikilemle karşı karşıya' olduğunu yazdı. SAMER Anket Şirketi’nin verilerinin paylaşıldığı haberde DEM Parti destekçilerinin yüzde 40'ının İmamoğlu'na oy vereceği belirtildi

Duvar'da yer alan ve Reuters'un yaptığı bir haberde Türkiye'deki seçim ortamını değerlendirdi. Yerel seçimlerde Kürt oylarının belirleyici olacağını yazan Reuters'ta, "Türkiye'deki Kürtlerin çoğu parti sadakatini bir kenara bırakıp Erdoğan'ın İstanbul'daki en büyük rakibini desteklemeye hazırlanıyor ve bu da, Cumhurbaşkanı'nın bir zamanlar yönettiği şehri geri kazanma umutlarını boşa çıkarıyor" ifadeleri yer aldı.

Kürt seçmenler ikilemde

Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum'un anketlerde başa baş gittiğini aktaran Reuters, DEM DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin de üçüncü sırada yer aldığını belirtti. "Bu durum Kürt seçmenleri bir ikilemle karşı karşıya bıraktı: Kalplerini mi yoksa akıllarını dinleyerek mi oy verecekler?" diye yazan Reuters'ta, SAMER anket şirketinden Yüksel Genç'in yorumlarına yer verildi.

DEM Parti destekçilerinin yüzde 40'ının İmamoğlu'na oy vereceğini söyleyen Genç, "Kafaları karışık ve kararsızlar. Parti adaylarına oy vermeyi düşünüyorlar ama AK Parti'nin kazanmasını istemiyorlar" dedi.

Diyarbakır’da DEM İstanbul’da İmamoğlu

2013-2015 yılları arasındaki 'çözüm sürecinin' ardından iktidarın Kürt partilerine baskı uyguladığı belirtildi. Tutuklama ve kayyım atama süreçleriyle DEM Parti'nin de yıprandığını yazan Reuters, buna rağmen başta Diyarbakır olmak üzere güneydoğuda hakimiyetini koruduğunu aktardı.

Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarına katılan emekli Mehmet Fatih Sütçü ise, "Diyarbakır gibi bir ortamda DEM'e oy vermek gerektiğini düşünüyorum ama İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na oy verirdim" dedi.