Rezene çayının faydaları

Rezene çayının faydaları
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma" ifadelerini kullandığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "papatya çayı" tavsiyesine yanıt verdi. Erdoğan, "Hanımefendi, biz papatya içeceğimiz zamanı iyi biliriz, sana da rezene çayını tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı. İşte rezene çayının faydaları...

Depresyon ve anksiyete gibi ruhsal problemlere de iyi geldiği düşünülen rezene çayı, kasları gevşeterek kişinin rahatlamasını sağlar.

 Anemi olarak tanımlanan kansızlığa da iyi geldiği düşünülen rezene çayının, ses kısıklığının giderilmesine ve toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu düşünülür.

Sindirim sistemine ait şişkinlik, mide krampları, gaz ve kas spazmı gibi rahatsızlıkların giderilmesi için tüketilebilir. Vücutta biriken toksinlerin doğal yollar ile dışarı atılmasında etkili olur.

Tansiyonun düzenlenmesinde etkili olduğu bilinen rezene çayı, içeriğindeki potasyum sayesinde gerilen damarları rahatlatır. Hipertansiyona iyi geldiği düşünülür.

Uyumadan önce içilen rezene çayı metabolizmayı hızlandırmada etkilidir. Bu yüzden kilo verme süreçlerini olumlu etkiler.

Cilt hücrelerini yenileyerek daha canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.