“Rezervler bir günde 540 milyar metreküp arttı”

“Rezervler bir günde 540 milyar metreküp arttı”
Karadeniz doğalgaz rezervi Aralık 2022 tarihinde son olarak revize edilerek AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 710 milyar metreküp olarak ilan edilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da doğalgaz...

Karadeniz doğalgaz rezervi Aralık 2022 tarihinde son olarak revize edilerek AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 710 milyar metreküp olarak ilan edilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da doğalgaz rezerviyle ilgili resmi kurumların ilan ettiği veriler ile açıklanan rezerv bilgisi arasında uçurum olduğuna dikkat çekince; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı MAPEG bir günde resmi doğalgaz rezervini güncellemesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG) resmi verilerine göre Türkiye’de 2021 yılı sonu itibarıyla doğalgaz rezervi toplamının 26,6 milyar metreküp olarak yer aldığına dikkat çekmesinin ardından; doğalgaz rezerv miktarı bir günde 540 milyar metreküp birden artırılarak 566,6 milyar metreküpe çıktı.

CHP’li Akın “2021 yılı verileri bir günde 540 milyar metreküp birden artırıldı. MAPEG Karadeniz’de doğalgazı ya geç buldu ya da bu kadar ciddi bir veriyi aylarca tüm dünyaya yanlış olarak duyurdu” yorumu yaptı.