Roma'da Mourinho dönemi sona erdi

Roma'da Mourinho dönemi sona erdi
Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun sözleşmesi feshedildi.İtalya Serie A takımı Roma'da, teknik direktör Jose Mourinho ile yolların ayrıldığı duyuruldu.İtalyan kulübünden Mourinho'nun ayrılığıyla ilgili yapılan açıklamada...

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun sözleşmesi feshedildi.

İtalya Serie A takımı Roma'da, teknik direktör Jose Mourinho ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

İtalyan kulübünden Mourinho'nun ayrılığıyla ilgili yapılan açıklamada "Kulübün çıkarları açısından acil değişimin gerekli olduğuna inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İtalya Serie A'nın 20. haftasında geçtiğimiz pazar günü oynanan maçta Milan'a 3-1 yenilen ve ligde 9. sıraya kadar gerileyen Roma'da, fatura teknik direktör Jose Mourinho'ya kesildi. İtalyan kulübünden yapılan açıklamada Portekiz çalıştırıcı ve teknik heyetinde yer alan isimlerin sözleşmelerinin feshedildiği duyuruldu.

Değişim mesajı

Kulübün sahipleri Dan ve Ryan Friedkin, ayrılıkla ilgili olarak yaptıkları ortak açıklamada "Jose'ye, Roma'ya gelişinden bu yana gösterdiği tutku ve bağlılık için hepimiz adına teşekkür ediyoruz. Onun yönetimiyle ilgili her zaman harika anılarımız olacak ancak kulübün çıkarları açısından acil değişimin gerekli olduğuna inanıyoruz. Jose ve ekibine gelecek için en iyisini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konferans ligi şampiyonluğu ve Avrupa Ligi finali

Mourinho, Mayıs 2021'de Roma tarihindeki 60. teknik direktör olarak açıklanmıştı. Portekizli teknik adam, sarı kırmızılı takımın 25 Mayıs 2022'de Tiran'da Konferans Ligi'ni kazanmasına ve geçen sezon Budapeşte'de Avrupa Ligi finaline çıkmasına liderlik etmişti.

Bu arada Roma'dan yapılan açıklamada yeni teknik direktörün kısa süre içerisinde duyurulacağı bildirildi.