Ronaldo'ya da Icardi tarifesi: 1 maç

Ronaldo'ya da Icardi tarifesi: 1 maç
Suudi Arabistan Pro Lig'in 21. haftasında oynanan Al Nassr – Al Shabab maçında rakip takım seyircisine el hareketinde bulunan Cristiano Ronaldo’nun cezası belli oldu.Tribünlerin ünlü yıldızı kızdırmak için Messi tezahüratında...
Suudi Arabistan Pro Lig'in 21. haftasında oynanan Al Nassr – Al Shabab maçında rakip takım seyircisine el hareketinde bulunan Cristiano Ronaldo’nun cezası belli oldu.

Tribünlerin ünlü yıldızı kızdırmak için Messi tezahüratında bulunması Ronaldo’yu öfkelendirmiş ve cinsel organını ima eden el hareketlerinde bulunmuştu. Ronaldo'nun bu hareketi sosyal medyada büyük tepki çekerken, televizyon kameralarına yansımayan bu görüntü hakkında ülkenin önde gelen spor yorumcularından biri Portekizli yıldızın cezalandırılması yönünde çağrı yaptı. Bu çağrı üzerine harekete geçen Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Cristiano Ronaldo'yu Suudi Arabistan Ligi Etik ve Disiplin Komitesi'ne sevk etti.

Suudi Ligi Etik ve Disiplin Kurulu, Al Shabab taraftarlarına müstehcen bir hareket yapan Cristiano Ronaldo'ya 1 maçtan men ve 40 bin Dolar para cezası verdi.

[video width="852" height="480" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/02/ronaldo2902.mp4"][/video]

Icardi'de de ceza almıştı

Portekizli yıldızın ceza almasına neden olan hareket Suudi Arabistan'da tepki çeken ilk hareketi değil. Ronaldo, Al Nassr ile Al Hilal arasında oynanan Riyad Sezon Kupası final maçında da rakip taraftarlarının Messi lehine tezahürat yapması nedeniyle sinirlerine hakim olamamıştı.

39 yaşındaki futbolcu, tribünlere dönüp sinirli bir şekilde "Burada olan benim, Messi değil" diye bağırmıştı. Ronaldo'nun bu siniri maç sonunda da geçmemiş, soyunma odasına giderken önüne atılan rakip takım formasını alarak kasıklarına sürüp tribüne fırlatmıştı.

Türkiye Süper Ligi'nde de Galatasaraylı Icardi, Ankaragücü tribünlerine kasıklarını tutarak el hareketi yaptığı gerekçesiyle yayıncı kuruluş dışındaki bir görüntüden 1 maç ceza vermişti.