Rothschild bankacılık ailesinin üyesi Lord Jacob Rothschild 87 yaşında hayatını kaybetti

Rothschild bankacılık ailesinin üyesi Lord Jacob Rothschild 87 yaşında hayatını kaybetti
Rothschild bankacılık ailesinin önde gelen isimlerinden Lord Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Jacob Rothschild'in ölümü küçük bir aile töreniyle gerçekleştirilecek ve ilerleyen...
Rothschild bankacılık ailesinin önde gelen isimlerinden Lord Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Jacob Rothschild'in ölümü küçük bir aile töreniyle gerçekleştirilecek ve ilerleyen bir tarihte hayatını kutlamak üzere bir anma töreni düzenlenecek.

Kariyerine 1963 yılında aile bankası NM Rothschild & Sons'ta başlayan İngiliz Yahudisi Lord Jacob Rothschild, finans dünyasında önemli bir iz bırakmıştır. 1980 yılında Sir Mark Weinberg ile birlikte J Rothschild Assurance Group'un kurulmasına öncülük eden Rothschild, aynı zamanda St James’s Place ve Windmill Hill Asset Management'ı da hayata geçirmiştir.

Rothschild'in kariyeri boyunca finansın yanı sıra, kültür ve sanat dünyasında da etkin rol oynamıştır. BSkyB Televizyonu'nda başkan yardımcılığı görevini üstlenmiş ve The National Gallery'de mütevelli heyeti başkanlığı yapmıştır.

Ailesi, Yahudi geleneklerine uygun olarak Lord Jacob Rothschild'in küçük bir aile töreniyle defnedileceğini belirtmiştir. Daha sonraki bir tarihte ise Rothschild'in hayatını kutlamak üzere bir anma töreni düzenlenecektir.