Royalair Philippines uçağındaki powerbank patlaması nedeniyle acil iniş yaptı

Royalair Philippines uçağındaki powerbank patlaması nedeniyle acil iniş yaptı
Royalair Philippines Havayolu'na ait bir uçak, yolculardan birinin powerbank cihazının alev alması nedeniyle Hong Kong'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Olay, Malay'dan Şangay'a gitmekte olan A320 tipi uçakta meydana geldi.Acil iniş...
Royalair Philippines Havayolu'na ait bir uçak, yolculardan birinin powerbank cihazının alev alması nedeniyle Hong Kong'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Olay, Malay'dan Şangay'a gitmekte olan A320 tipi uçakta meydana geldi.

Acil iniş sırasında kabinde yoğun duman oluştuğu bildirilirken, şans eseri herhangi bir yolcunun yaralanmadığı belirtildi. Havayolu yetkilileri, uçakta yaşanan herhangi bir olumsuzluğun olmadığını vurguladılar.

Hong Kong'a indikten sonra uçak yaklaşık iki saatliğine yerde bekletildi ve ardından Şangay'a gitmek üzere tekrar havalandı.

Olay, powerbank cihazının patlamasıyla yaşanan endişe verici anların hatırlattığı güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Havayolu şirketleri, benzer olayların önüne geçmek için sürekli olarak güvenlik tedbirlerini artırmakta ve yolcuları bu konuda bilinçlendirmektedir.