“RTÜK Kılıçdaroğlu’nun videosunu yayınlayan kanallara ceza hazırlığında”

“RTÜK Kılıçdaroğlu’nun videosunu yayınlayan kanallara ceza hazırlığında”
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK’ün KRT TV, TELE 1 ve Halk TV hakkında dosya hazırladığını duyurdu. Taşçı, RTÜK’ün hazırladığı dosyanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK’ün KRT TV, TELE 1 ve Halk TV hakkında dosya hazırladığını duyurdu. Taşçı, RTÜK’ün hazırladığı dosyanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı akşamı paylaştığı, TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılması ile ilgili video nedeniyle olduğunu söyledi. Taşçı, dosyanın pazartesi RTÜK’ün gündemine geleceğini belirtti.
Taşçı’nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:
“Şikayetçi TÜRGEV ve ENSAR! RTÜK, ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! Gerekçe ‘doğruluğu kesinleşmemiş”! Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz’ bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor.’’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden ABD’ye para gönderildiği, bu paraların bir kaçış planının parçası olduğunu bir video mesajla iddia etmişti.
CHP’DEN TEPKİ
CHP’den sert tepki geldi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Vatandaşı soyup ABD’de çiftlik almak serbest; bunu açıklamak yasak! İşte AKP’nin özeti” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da mesajında, “Biçare RTÜK yönetimine sesleniyorum: Korkmayın” ifadelerini kullandı. 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Twitter paylaşımında “AzKaldı” hashtag’ini kullanarak; “Halkın parasını yurtdışına kaçırmak serbest, söylemek yassah! RTÜK, YSK ve Yargı iktidar aparatlığına devam ediyor hala…” diyerek tepki gösterdi.