RTÜK Kızılcık Şerbeti dizisine reklam cezası verdi

RTÜK Kızılcık Şerbeti dizisine reklam cezası verdi
RTÜK birçok TV kanalına ve programa para cezası verdi. Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya “ürünler için aşırı vurgu” yapıldığı savıyla kanala %2 para cezası kesildi.Radyo...
RTÜK birçok TV kanalına ve programa para cezası verdi. Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya “ürünler için aşırı vurgu” yapıldığı savıyla kanala %2 para cezası kesildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu, birçok televizyon kanalına ceza yağdırdı. CHP RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’nın X hesabından yaptığı açıklamaya göre kurul TELE1’e toplamda yüzde 4 olmak üzere iki para cezası birden kesildi.

Taşçı’nın X hesabından yaptığı açıklamada FOX/NOW TV'ye iki üst üste %2 idari para cezası verdi. Sebeplerinden biri Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın şikayeti üzerine “doğruluk ilkesine” aykırı yayını oldu. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un şikayeti üzerine “tarafsızlık ve gerçeklik ilkesine aykırı” yayın gerekçesi oldu. 

"Niyet ceza olunca..!"

Taşçı'nın paylaşımına göre RTÜK Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcı markası ürünleri için aşırı vurgu yapıldığını belirtti. Bu nedenle kanala %2 para cezası kesildi. Taşçı, "Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor!" dedi.

TELE1'e iki ceza verildi

RTÜK, yazar Rıza Zelyut’un AKP’nin ülkeyi etnik ve dinsel kimliklerden yararlanarak kamplara böldüğü eleştirisi nedeniyle TELE 1’e “doğruluğa aykırı” yayından %2 para cezası verildi. Üst Kurul ayrıca, TELE 1’e ayrıca “milli duyguları incitecek” sözler nedeniyle de % 2para cezasına hükmetti.

İlhan Taşçı'nın paylaşımının devamında şunlar belirtildi:

"Flash Haber’de DEM Milletvekili Ali Bozan’ın AKP-MHP ittifakına yönelik eleştirisi nedeniyle kanala 'devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine' aykırı yayından %3 para, 3 kez de program durdurma cezasına karar verildi.

Cem Küçük’ün İstanbul Adalet Sarayı’na yapılan silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağına karşın saldırganı etkisiz hale getiren polisin ismini ve görev yerini açıkça yayında dile getirmesi nedeniyle tarafsızlığa aykırı yayından TGRT’ye %2 para cezasına oybirliğiyle karar verildi.”