RTÜK'ten reklam süresi kararı: Sıkı denetim geliyor

RTÜK'ten reklam süresi kararı: Sıkı denetim geliyor
RTÜK, bir saatlik zaman diliminde yayınlanacak reklam süresinin en fazla 12 dakika olduğunu belirterek, daha sıkı denetimleri başlatma kararı alındığını duyurdu.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir saatlik zaman diliminde...
RTÜK, bir saatlik zaman diliminde yayınlanacak reklam süresinin en fazla 12 dakika olduğunu belirterek, daha sıkı denetimleri başlatma kararı alındığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir saatlik zaman diliminde yayınlanabilecek azami reklam süresinin 12 dakika olduğunu hatırlatarak, daha sıkı denetim süreci başlatma kararı aldıklarını bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, uzmanların son dönemde yaptığı incelemelerde ticari iletişim yayınlarının hem içeriği hem de süreleriyle ilgili mevzuatta yer alan hükümlerin ihlal edildiği tespit edildi.

"Rekabet ortamını zedeliyor"

Bir saatlik zaman diliminde yayınlanabilecek azami reklam süresinin 12 dakika olduğu hatırlatılan açıklamada, bazı medya hizmet sağlayıcıların bu süreyi aşarak hem rekabet ortamını zedelediği hem de kurallara uygun hareket eden muadillerine karşı haksızlık yapıldığı belirtildi.

Sıkı denetim kararı

Bu tespitlerin ardından RTÜK, reklamlarla ilgili daha sıkı denetim süreci başlatma kararı aldıklarını açıkladı.