RTÜK’ten, TV5’e Hakan Şükür incelemesi

RTÜK’ten, TV5’e Hakan Şükür incelemesi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, eski futbolcu ve AK Parti milletvekili olan, bugün hakkında “terör şüphesiyle” yakalama kararı olan Hakan Şükür’ün bir programa konuk edilmesi nedeniyle TV 5...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, eski futbolcu ve AK Parti milletvekili olan, bugün hakkında “terör şüphesiyle” yakalama kararı olan Hakan Şükür’ün bir programa konuk edilmesi nedeniyle TV 5 kanalı hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

TV5 kanalı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Hakan Şükür’ün ilgili programda canlı yayına Yayın Kurulu’nun bilgisi olmadan alındığı belirtilen açıklamada, kurum içi inceleme tamamlanana kadar programın yayından kaldırıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında “Ancak; TV5 Yayın Kurulu olarak Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasını, İmralı’dan gelen mektupların yayınlanmasını, çözüm sürecinde Kandil’de yapılan röportajları görmezden gelenlerin bu program üzerinden TV5’i ve camiamızı linç etme çabasını samimi, ahlaki ve vicdani bulmadığımızı da ifade ediyoruz” vurgusu yapıldı.