Rus muhalif aktivist Alexei Navalny hapishanede öldü

Rus muhalif aktivist Alexei Navalny hapishanede öldü
Rus hapishane servisi, Vladimir Putin'in en önde gelen rakibinin yürüyüşten sonra hastalandığını söyledi.Rusya hapishane servisi, hapisteki muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ülkenin en kuzeyindeki maksimum güvenlikli bir hapishanede...
Rus hapishane servisi, Vladimir Putin'in en önde gelen rakibinin yürüyüşten sonra hastalandığını söyledi.

Rusya hapishane servisi, hapisteki muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ülkenin en kuzeyindeki maksimum güvenlikli bir hapishanede öldüğünü söyledi.

Cezaevi teşkilatı Cuma günü yaptığı açıklamada, Başkan Vladimir Putin'in en önde gelen rakibi ve Ukrayna işgalini sert bir şekilde eleştiren Navalny'nin yürüyüşten sonra hastalandığını ve "neredeyse anında bilincini kaybettiğini" söyledi.

Navalny'nin ailesinden ya da sürgündeki destekçilerinden henüz bir onay gelmedi.

Navalny kimdir?

47 yaşındaki Navalny, bir zamanlar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı sokak protestolarına öncülük etmiş, ülke çapında bir siyasi muhalefet oluşturmuş ve Kremlin yetkililerinin yozlaşmış yaşam tarzlarının müstehcen ayrıntılarını ortaya çıkarmıştı. İntikam olarak Rusya onu toplamda otuz yıl hapis cezasına çarptırdı. Muhaliflere göre; Putin, Kremlin'i eleştirenleri büyük olasılıkla hayatta kaldığı sürece parmaklıklar ardında ve siyasetin dışında tutacak.