Rus senatör Baykar’ı tehdit etti

Rus senatör Baykar’ı tehdit etti
Rus senatör Sergey Tsekov, Baykar Teknoloji tarafından Ukrayna’da kurulacağı bildirilen S/İHA üretim tesisine sert bir tepki göstererek, bu girişime “izin vermeyeceklerini” söyledi.Tsekov, “Bu fabrikayı Ukrayna...

Rus senatör Sergey Tsekov, Baykar Teknoloji tarafından Ukrayna’da kurulacağı bildirilen S/İHA üretim tesisine sert bir tepki göstererek, bu girişime “izin vermeyeceklerini” söyledi.

Tsekov, “Bu fabrikayı Ukrayna topraklarında inşa edeceklerinden şüpheliyim, çünkü Ukrayna’da özel bir askeri operasyon yürütülüyor. Sanırım buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Tsekov, kurulması beklenen İHA üretim tesisinin, “bir Türk değil, Ukrayna fabrikası” olacağını belirterek, «O halde bu bir Ukrayna tesisi ise özel askeri operasyon kapsamında tarafımızca meşru hedef olacak’’ açıklamasını yaptı.
Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar, Baykar Teknoloji’nin Ukrayna’da bir S/İHA üretim tesisi kuracağını belirterek, “Tesis kurulacak. Sadece bir hafta önce hükümet ikili bir anlaşmayı onayladı ve santralin inşasına ilişkin bir anlaşma olan onay için meclise gönderdi” ifadelerini kullanmıştı.