Rus taarruzunun odağında Severodonetsk var

Rus taarruzunun odağında Severodonetsk var
Ukrayna yetkilileri, Rusya’nın Ukrayna’daki harekatının yeni odağının Severodonetsk olduğunu, tüm gücünü buraya verdiğini söylüyor.BBC Türkçe’nin haberine göre, kuşatma altına alınan kentin valisi Serhiy Haidai, Telegram...

Ukrayna yetkilileri, Rusya’nın Ukrayna’daki harekatının yeni odağının Severodonetsk olduğunu, tüm gücünü buraya verdiğini söylüyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, kuşatma altına alınan kentin valisi Serhiy Haidai, Telegram mesajında Ukrayna askerlerinin Severodonetsk’in “her santimi için” savaştıklarını ve “hiç kimsenin teslim olmayacağını” söyledi.

Ukrayna ordusu da ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların güçlü olduğu Luhansk bölgesinde, Rusların eline geçmeyen son mevzilerden biri olan Severodonetsk’te, direnişin başarılı olduğu mesajını veriyor.

Severodonetsk ve yakınındaki Lisiçansk kentlerinde de hakimiyet sağlarsa Rusların Ukrayna’nın doğusunu tamamen kontrol etmesinin önünde pek bir engel kalmıyor.

Donbas’daki BBC muhabiri Orla Guerin, kentin çoğunu artık Rusların kontrol ettiğini söylüyor. Ukraynalıların direnişi sürdürdükleri söylense de Rus güçleri artık ana hedeflerinden biri olan Severodonetsk’in büyük kısmını kontrol altına almış durumda.