Ruslar harıl harıl alıyor

Ruslar harıl harıl alıyor
Türkiye’de Erdoğan’ın“Faiz sebep enflasyon sonuç” politikasıyla piyasa dengeleri altüst olurken dövizdeki hareketlilikle yükselen enflasyon, parası olanların gayrimenkule yönelimini artırdı.  Yükselen fiyatlara rağmen...

Türkiye’de Erdoğan’ın“Faiz sebep enflasyon sonuç” politikasıyla piyasa dengeleri altüst olurken dövizdeki hareketlilikle yükselen enflasyon, parası olanların gayrimenkule yönelimini artırdı.  Yükselen fiyatlara rağmen konut hem yerli hem de yabancılar için gözde yatırım haline geldi. Savaştan kaçan Ruslar, Türkiye’de satılan gayrimenkulde yabancılar listesinde zirveye iyice yerleşti. İlk 5 aydaki rekor satışların yıl sonunda 1,5 milyon adedi aşan yeni bir rekoru beraberinde getirmesi bekleniyor.

TÜİK’in verilerine göre, mayısta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 107,5 artışla 12 bin 768 adet konut satıldı. Aynı dönemde yabancılara yapılan konut satışlarındaki artış yüzde 235,7’ye ulaştı. Yabancılara mayıs ayında 5 bin 962 konut satılırken, tüm satışlardan en büyük payı yine İstanbul aldı.

İstanbul ve Antalya satışta öne çıkıyor. Rusları, İranlılar, Iraklılar ve Almanlar izliyor.

İnternetteki konut fiyatlarına yeni düzenleme

Gelir İdaresi Başkanlığı, internet üzerinden yapılacak taşınır, taşınmaz ile mal ve hizmetlerin alınması, satılması ve kiralanması işlemlerinin artık aylık olarak bildirilmesini istedi. Düzenlemeyle, yapay fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.