Rüşvet parasının adresini verdi

Rüşvet parasının adresini verdi
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, SPK ve eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile ilgili iddialarının ikinci bölümünü de yayınladı.Önceki gün SPK eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, SPK ve eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile ilgili iddialarının ikinci bölümünü de yayınladı.

Önceki gün SPK eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB Deniz Meclisleri üyesi Salih Orakçı ve gazeteci Burak Taşçı ile ilgili rüşvet iddialarını ortaya atan, Zehra Taşkesenlioğlu’nun sermaya piyasalarında danışmanlık yapan şirketi vasıtasıyla borsada işi olan firmalardan para aldığını iddia eden Sedat Peker bu defa rüşvet tarifesini açıkladı.

Bank Asya’nın Genel Müdürü iken Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun 100 milyon dolar usulsüz kredi verdiği, hakkında işlem yapılması gerektiği halde BDDK’nın soruşturmayı hasıraltı ettiğini belirtti.

Bankada hesabı var diye insanların hapsedildiğini ama Taşkesenlioğlu’nun Bank Asya’dan sonra Halkbank Genel Müdürlüğü’ne atandığını da hatırlatan Peker, o dönemdeki usulsüzlükleri ayrıca ifşa edeceğini duyurdu ve SPK ile ilgili iddialarını sıraladı:

RÜŞVETTE ALT LİMİT 500 BİN DOLAR
“SPK başkanı Ali Fuat’ın üç tane gelir kapısı vardı. Birincisi SPK’da halka arz edilmiş şirketlerin sudan bahanelerle işlem görmesine yasak getiriyor ya da oynayan büyük oyunculara yasak getiriyor. Yasak geldikten sonra çevresinde Diyarbakırlı Nedim Özbek olarak bilinen kişi ya da Ahmet ve Süleyman isimlerindeki yakınlarını devreye sokuyor. Bu kişiler 'biz işinizi hallederiz' diyerek büyük paralar karşılığında bu yasakların kalkmasını sağlıyorlar. Rüşvet tarifesinde en küçük rakam 500 bin dolar. Üst limit ise açık yani sınırsız. Buna bir örnek vermek gerekirse Kütahya Şeker Hisse senetlerinde yasak yiyen Abdullah isimli şahıstan 1 milyon 250 bin dolar aldılar. Taşkesenlioğlu’nun ikinci gelir kapısı tüm bedelli şirketlerden yüzde 6 para almasıdır. Bedelli nedir diye sorarsanız şudur. Bir şirketin sermayeye ihtiyacı varsa hisse sahiplerinden yani küçük yatırımcıdan para toplaması gerekir. Ancak Taşkesenlioğlu yine sudan bahanelerle bu izni vermeyip işi yokuşa sürer. Biraz önce isimlerini söylediğim Nedim Özbek, Ahmet ve Süleyman ismindeki yakınları devreye girer”

Önceki gün Marka Holding’in hikayesini anlatan Sedat Peker bu kez de AVOD isimli firmanın başına gelenleri anlattı. Peker, “AVOD yıllarca bedelli yapmak istedi. Ancak Ali Fuat bunu hep engelledi. Giderayak AVOD Holdingin sahibi Nazım beyin yüzde 100 bedelli istediğini bile aşıp yüzde 200 bedelli izni verdi. Bunun karşılığında 4 milyon 250 bin dolar para aldı. Son 3 yılın bedelli listesi çıkarılırsa bu firmaların tamamından para aldılar” dedi.

RÜŞVET PARALARININ ADRESİNİ VERDİ
Peker “Yüce devletimizin şerefli polislerine samimi ihbarımdır” diyerek rüşvet paralarının adresini verdi: “Ali Fuat Taşkesenlioğlu 180 milyon dolarını Bahçelievler'deki villasında ve Halkalı'daki bir apartmanda olan karşılıklı iki dairesinde saklamaktadır. Bu olaylar basına düşünce paraların büyük bölümünü taşıdı. Ancak bir bölümünün halen o evlerde olduğunu biliyoruz. Evlerin adresi baz istasyonu kayıtlarından çıkarılabilinir. Bu evlerde 4 tane büyük kasa bulacaksınız. Paralar o kasaların içinde.”

Sedat Peker, Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun İstanbul’da, QUA OTEL adıyla beş yıldızlı bir oteli olduğunu da iddia etti. Peker, “Otelin sahibi Ali Ercan görünüyor (Ercanlar Grup). Ali Fuat'ın SPK başkanı olduğu döneminde bu kişinin şirketi halka arz oldu. Bu halka arzlar tartışmalı yani şaibeli halka arzlardı. Bu şirketlere para yatıran küçük yatırımcılar şu ana kadar paralarının 2/3 sini kaybettiler” dedi.

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU VİDEOSU YAYINLADI
Sedat Peker, AKP Erzurum Milletvekili ve eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’na ait olduğunu iddia ettiği bir video yayınladı. Tweetlerinin video ile ilgili kısımlarında Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanmak istediği eşi Ünsal Ban ile diyaloğunu anlattı, “Ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti’nin Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı. Ben de bu görüntüleri sizinle paylaşacağım” dedi.

Videoda Zehra Taşkesenlioğlu elinde bıçak olduğu halde eşi Ünsal Ban’a, “Ya seni ya kendimi öldüreceğim” diyor. Peker’e göre Zehra Taşkesenlioğlu abisini ve eşini kast ederek, “Siz para yapacaksınız ben rezilliğini çekeceğim” diyerek eşi ile kavga ediyor.

ASIL AKTÖR SESSİZ
Peker’in paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun iş kadını Mine Tozlu Sineren’den rüşvet istediği iddia edilmiş, Taranoğlu ile Siren arasındaki WhatsApp yazışmalarını yayınlamıştı. Taranoğlu o saatten buyana sessiz. Gazeteci Erk Acarer Taranoğlu’nun Cumhurbaşkanlığındaki görevinden istifa ettiğini duyurdu ancak buna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Taranoğlu’nun sosyal medya hesaplarında hala “Cumhurbaşkanı Danışmanı” ibaresi duruyor.

SPK'DAN SUÇ DUYURUSU
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sedat Peker'in gündeme getirdiği rüşvet iddiaları sonrasında Mine Tozlu Sineren ve 'ilgili olduğu şahıslar' hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. SPK açıklamasında Sineren'in şirketi için izlenen prosedürü de anlattı.