Rusya 4 bölgeyi ilhak ediyor

Rusya 4 bölgeyi ilhak ediyor
Rusya ile savaşın 209. gününde Ukrayna, doğudaki Lysychansk kentine yakın bir köyü küçük ama sembolik bir zaferle geri aldı. Bilohorivka adlı köyün alınması, Rusya'nın artık Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ana savaş hedeflerinden...

Rusya ile savaşın 209. gününde Ukrayna, doğudaki Lysychansk kentine yakın bir köyü küçük ama sembolik bir zaferle geri aldı. Bilohorivka adlı köyün alınması, Rusya'nın artık Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ana savaş hedeflerinden biri olan Lugansk bölgesi üzerinde tam kontrole sahip olmadığı anlamına geliyor. Lugansk valisi Serhiy Haidai, Bilohorivka adlı köyün Ukrayna silahlı kuvvetlerinin "tam kontrolü" altında olduğunu söyledi. Haidai, “Adım adım, santimetre santimetre, tüm topraklarımızı işgalcilerden kurtaracağız" dedi. Ukrayna’nın son zaferinin ardından Kremlin'in Donetsk ve Lugansk bölgelerini de içeren Donbas'ın tamamının kontrolünü ele geçirme olasılığı çok az görünüyor.

AYRILIKÇI BÖLGELERDE REFERANDUM KARARI
Donetsk, Lugansk, Zaporijya ve Herson’da Rusya’ya bağlanmak adına 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılması kararı alındı.