Rusya aşıda hem kararlı hem hızlı

Rusya aşıda hem kararlı hem hızlı
İlk aşıyı tescil ettiğini daha önce duyuran Rusya, toplu aşılamanın bir ay içinde başlayacağını açıkladı. Üretilen ilk dozların büyük kısmının araştırma çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.Aşıyı geliştiren...

İlk aşıyı tescil ettiğini daha önce duyuran Rusya, toplu aşılamanın bir ay içinde başlayacağını açıkladı. Üretilen ilk dozların büyük kısmının araştırma çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.
Aşıyı geliştiren Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi Direktörü Aleksandr Gintsburg, gerekli miktarda aşı üretildikten sonra salgına karşı toplu aşılamanın yaklaşık bir ay içinde başlayacağını söyledi.
Daha önce ‘Sputnik V’ adlı aşının kayıt sonrası araştırmalarının 7-10 gün içinde başlamasının planlandığını ve çalışmalara on binlerce kişinin katılacağını açıklayan Araştırma Merkezi Direktörü Gintsburg, bu kez Sputnik’e konuştu.
“Toplu aşılama, üretilen aşının büyük bir kısmının, araştırma çalışmalarında kullanılacak olması nedeniyle biraz gecikmeli yapılacak. Ürünün geri kalanı, halk için kullanılacak. 2-3 hafta, belki bir ay gecikme olacak” diyen Gintsburg, araştırmaların 4 ila 6 ay arasında süreceği bilgisini de verdi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, 11 Ağustos’ta korona virüsüne karşı ilk aşının tescil edildiğini açıklamış, Sağlık Bakanlığı da Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti. Batılı ülkeler ise aşının Faz 3 adı verilen ve çok sayıda kişi üzerinde yapılması öngörülen güvenlik testlerinin henüz tamamlanmadığı yorumu yapmıştı.