Rusya: Beyaz kurdele takmayanlar vurulacak

Rusya: Beyaz kurdele takmayanlar vurulacak
Rus askerleri ele geçirdikleri kentteki sivillere kıyafetlerine ‘beyaz kurdele’ takmamaları halinde vurulacaklarını açıkladı.Mariupol Belediye Başkanı’nın danışmanı Petro Andriushchenko Rusya’nın ‘kurdele’ uyarısını...

Rus askerleri ele geçirdikleri kentteki sivillere kıyafetlerine ‘beyaz kurdele’ takmamaları halinde vurulacaklarını açıkladı.

Mariupol Belediye Başkanı’nın danışmanı Petro Andriushchenko Rusya’nın ‘kurdele’ uyarısını doğrularken “Sokakta gördükleri herkese doğrudan ateş açma tehdidinde bulunuyorlar” dedi.

Rusya’nın uyarısı ilk başta sivilleri korumaya yönelik bir hamle olarak düşünülse de Ukraynalı yetkililer bunun aslında korkunç bir tuzak olduğunu iddia etti.

Dailymail’in Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, Rus birlikleri Rusya’nın sembolü olan beyaz kurdeleyi kollarına takan sivilleri Ukraynalı keskin nişancılar için ‘yem’ olarak kullanıyor.

Böylelikle Ukraynalılar birbirini öldürürken Rus birlikleri de Ukraynalı keskin nişancıların yerlerini tespit edebiliyorlar.