Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Küba'yı ziyaret etti

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Küba'yı ziyaret etti
Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Latin Amerika turu kapsamında Küba'yı ziyaret etti.Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve beraberindeki heyet, başkent Havana'daki Devrim Sarayı'nda Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel tarafından...
Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Latin Amerika turu kapsamında Küba'yı ziyaret etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve beraberindeki heyet, başkent Havana'daki Devrim Sarayı'nda Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel tarafından kabul edildi.

Canel, X sosyal medya hesabında, Lavrov'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "sevgi dolu" selamlarını ilettiğini belirtti. İki ülke arasındaki ortak çıkarları ilgilendiren konular ve uluslararası gündem hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Lavrov, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez ile yaptığı görüşmede, ABD'nin Küba'ya uyguladığı yasa dışı ekonomik, ticari ve mali ablukayı kınayarak ada ülkesine yönelik politikaların son bulmasını istedi. Ayrıca, Küba'nın "teröre destek veren ülkeler listesinden" çıkarılması çağrısında bulundu ve Washington yönetiminin Küba'ya karşı izlediği tek taraflı ve anlamsız politikalarını eleştirdi.

Lavrov, ülkesinin Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu birlikleriyle ilişkilerini daha da güçlendirmek istediğini belirtti.

Ayrıca, Lavrov, Küba'nın ulusal kahramanı Jose Marti'nin anıtına çelenk koyarak ziyaretini tamamladı.

Rodriguez ise Lavrov ile gerçekleştirdikleri görüşmenin samimi ve verimli olduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerin yanı sıra çok taraflı konularda ortak çıkarları belirleme konusundaki niyetlerini ortaya koyduklarını söyledi. Lavrov'u Rusya'ya davet ederek, iki ülke arasındaki anlaşmaların hukuki zemine oturtulması için ekonomik, ticari ve teknik işbirliği komisyonunun birlikte çalışmasının önemini hatırlattı.