Rusya İdlib’de muhalifleri vurdu

Rusya İdlib’de muhalifleri vurdu
Rus savaş uçakları, Suriye'nin İdlib kentindeTürkiye destekli ılımlı muhaliflerin eğitim kampını vurdu, çok sayıda asker hayatını kaybetti.İdlib'in batısındaki Duveyle köyünde konuşlu, Türkiye’nin desteklediği Özgür...

Rus savaş uçakları, Suriye'nin İdlib kentindeTürkiye destekli ılımlı muhaliflerin eğitim kampını vurdu, çok sayıda asker hayatını kaybetti.
İdlib'in batısındaki Duveyle köyünde konuşlu, Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Feylaku'ş Şam güçleri havadan vuruldu.
Eğitim alanına düzenlenen saldırıda 34 asker hayatını kaybederken çok sayıda da askerin yaralandığı belirtildi. Gözlemciler saldırıyı gerçekleştiren savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğunu bildirdi.
İDLİB'DEKİ SON DURUM
Türkiye ile Rusya son olarak bu yılın Mart ayında İdlip konusunda bir mutabakata varmış ve uzlaşma sonrasında bölgede gerilim azaltılmıştı. Ancak son günlerde İdlib yine iki ülkenin gündeminde. Özellikle ortak devriyelere yönelik saldırılar nedeniyle Rusya rahatsızlığını yüksek sesle dile getiriyor. Ankara kısa süre önce Suriye kontrolündeki bölgede kalan gözlem noktalarından birisini boşaltmıştı.