Rusya, Kiev’e roketli saldırı düzenledi

Rusya, Kiev’e roketli saldırı düzenledi
Rusya, bu sabah saatlerinde 2 yılı aşkın süredir savaştığı Ukrayna’nın başkenti Kiev’i roketli saldırı ile vurdu. Saldırıda biri çocuk, 10 kişinin yaralandığı duyuruldu.Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada,...
Rusya, bu sabah saatlerinde 2 yılı aşkın süredir savaştığı Ukrayna’nın başkenti Kiev’i roketli saldırı ile vurdu. Saldırıda biri çocuk, 10 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, Kiev’deki 3 bölgede sivil yerleşim yerlerinin hasar aldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre şunlar belirtildi:

“21 Mart sabahı düşman başkente bir roket saldırısı daha düzenledi. Podilskyi, Shevchenkivskyi ve Sviatoshynskyi bölgelerinde patlamalar duyuldu. Podilskyi bölgesinde bir adreste, 30 metrekarelik bir alana sahip iki katlı bir binada yangın çıktı. Birinci kat ve kısmen ikinci kat tahrip olmuştur. Başka bir adreste bir trafo merkezi alev almış, bir başka adreste ise 150 metrekare alana sahip bir depo binasında yangın çıkmıştır. Shevchenkivskyi bölgesinde bir adreste, 6 katlı bir konut binasının 5. katındaki bir dairede yangın çıktı. Bölgede ayrıca 3 arabada yangın çıktı ve bir apartmanın camları hasar gördü. Sviatoshynskyi bölgesinde bir konut binasının pencereleri hasar gördü”

Saldırıda ilk belirlemelere göre biri çocuk 10 kişinin yaralandığı, 79 kişinin de binalardan tahliye edildiği belirtildi.