Rusya: Lavrov ve Fidan, 31 Ağustos-1 Eylül tarihinde görüşecek

Rusya: Lavrov ve Fidan, 31 Ağustos-1 Eylül tarihinde görüşecek
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugün düzenlediği günlük basın toplantısında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın başkent Moskova'da yapacağı görüşme hakkında...

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugün düzenlediği günlük basın toplantısında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın başkent Moskova'da yapacağı görüşme hakkında açıklamada bulundu. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Zaharova, Lavrov ve Fidan'ın 31 Ağustos Perşembe ve 1 Eylül Cuma günü bir araya geleceğini açıkladı. Zaharova ilk olarak 28 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Fidan ve Lavrov'un Moskova'da görüşeceğini duyurmuştu. O açıklamada iki bakanın görüşme tarihiyle ilgili bilgi paylaşılmamıştı.

Hakan Fidan Kiev’e Gitmişti

Fidan, 25 Ağustos Cuma günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giderek burada Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile bir araya gelmişti.

Görüşmeye ilişkin Zelenskiy’nin X hesabından yapılan açıklamada, “Bir dizi önemli konuyu görüşmek üzere Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın kabul ettim. Küresel Barış Zirvesi ve Barış Formülü için hazırlıklar, Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoruna yönelik tehditleri... Türkiye'ye Ukrayna'ya olan tutarlı ve devamlı desteği için teşekkür ederim" denilmişti.

Kremlin’den ‘Erdoğan-Putin Görüşmesi’ Açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptığı davetle ilgili soruya yanıt vermiş, Putin'in Erdoğan ile Türkiye'de yapması beklenen görüşmenin 'yakın zamanda' olacağını belirtmişti.