Rusya: Müzakerelerde ilerleme sağlanmadı

Rusya: Müzakerelerde ilerleme sağlanmadı
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile barış görüşmelerinin İstanbul'daki turunda "Henüz bir ilerleme veya gerçekten umut verici bir gelişme olmadığını" söyledi. Kiev’in taleplerini yazılı olarak sunmasını...

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile barış görüşmelerinin İstanbul'daki turunda "Henüz bir ilerleme veya gerçekten umut verici bir gelişme olmadığını" söyledi. Kiev’in taleplerini yazılı olarak sunmasını Moskova’nın memnuniyetle karşıladığını belirten Peskov, “Yapılacak çok iş var” dedi.

Kiev, “müzakerelerde kesinlikle ilerleme sağlandığını” açıklasa da Moskova, aynı görüşte değil. “Müzakerelerin sessizlik içinde gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz” diyen Peskov, Moskova’nın yorum yapma konusunda dikkatli olduğunu, ancak baş Rus müzakerecinin daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

Peskov, Kırım’ın “Rusya’nın bir parçası” olduğunu ve Rus anayasasının, herhangi bir Rus bölgesinin kaderini başkalarıyla tartışmayı engellediğini de sözlerine ekledi.

Lavrov: Meseleyi anlamaları açısından ilerleme var

Afganistan’a komşu ülkelerin Dışişleri Bakanları Toplantısı için Çin’de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna tarafıyla İstanbul’da yapılan görüşmelerin sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:
“İstanbul'da yapılan görüşmelerin sonuçlarını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Bu henüz nihai sonuç değil. Ukraynalı müzakerecilerin, nükleer dışı statü ve NATO çerçevesi dışında güvenliğini sağlama gereğinin teyit etmesini Ukraynalı meslektaşlarımızın meseleleri anlamaları açısından önemli bir ilerleme olarak görüyorum.”