Rusya suçluyor, Ukrayna yalanlıyor

Rusya suçluyor, Ukrayna yalanlıyor
Rusya, Ukrayna’nın kirli bomba kullandığını ısrarla gündeme getirirken Ukrayna ve ona destek veren ülkeler bu iddiayı kesin bir dille yalanlıyor.Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan sonra dün de Dışişleri Bakanı Sergey...

Rusya, Ukrayna’nın kirli bomba kullandığını ısrarla gündeme getirirken Ukrayna ve ona destek veren ülkeler bu iddiayı kesin bir dille yalanlıyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan sonra dün de Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kirli bomba kullanılmasına ilişkin endişesini yineledi. Lavrov, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ile başkent Moskova’daki görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Bu konuyu Birleşmiş Milletler (BM) dahil uluslararası örgütlerde de gündeme getirdiklerini söyleyen Lavrov, “Ukrayna’da kirli bomba üretebilecek teknolojiye sahip bilim enstitüleri hakkında özel bilgiler mevcut. Teyit edilen bilgiye sahibiz" ifadelerini kullandı.

ASIL RUSYA HAZIRLIK İÇİNDE
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rusya’nın, Kiev’in radyoaktif madde içeren “kirli bomba” kullanabileceği yönündeki iddialarını yalanladı. Zelenskiy, esas Rusya’nın böyle bir hazırlık içinde olabileceğini söyledi.