Rusya ve ABD’den Suriye’de hava saldırısı

Rusya ve ABD’den Suriye’de hava saldırısı
Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de El Nusra Cephesi’nin bir kampının vurulduğunu duyurdu. Rusya Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Egorov, “Rus Havacılık Kuvvetleri, İdlib’deki Han Şeyhun ve Serakib kasabalarının...

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de El Nusra Cephesi’nin bir kampının vurulduğunu duyurdu. Rusya Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Egorov, “Rus Havacılık Kuvvetleri, İdlib’deki Han Şeyhun ve Serakib kasabalarının bombalanmasına karışan Nusra Cephesi’nin kampını imha etti” dedi.

ABD Merkez Komutanlığı ise, Deyrül-Zor bölgesinde İran Devrim Muhafızları’na bağlı grupların kullandığı tesislere hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Biden’ın onayıyla saldırıların düzenlendiğini aktaran Albay Joe Buccino, hava saldırılarını ‘gerginlik riskini sınırlamak ve zayiat riskini en aza indirmeyi amaçlayan orantılı, kasıtlı bir eylem’ olarak niteledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD’nin Suriye’de vurduğu hedeflerin kendileriyle bir bağlantısı olduğu iddiasını yalanladı.