Rusya ve Ukrayna’nın enformasyon savaşı

Rusya ve Ukrayna’nın enformasyon savaşı
Rusya’nın, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıma kararı Karadeniz’deki gerilimin büyümesine neden olurken öncesinde de çatışmalar ile karşılıklı suçlamalarla enformasyon savaşı...

Rusya’nın, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıma kararı Karadeniz’deki gerilimin büyümesine neden olurken öncesinde de çatışmalar ile karşılıklı suçlamalarla enformasyon savaşı başlatıldı.

BIDEN-PUTİN ZİRVESİ BELİRSİZ
Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un önerisiyle Biden ile Putin’in buluşmayı kabul ettiği belirtildi. Beyaz Saray’dan önerinin, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeme koşuluyla yapılabileceği” açıklaması yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise zirve için kesin bir plan yapılmadığını fakat bir toplantı ya da telefon görüşmesinin her an ayarlanabileceğini söyledi. Ancak Rusya’nın aldığı karar zirveyi belirsiz hale getirdi.

ÖLDÜRÜLECEKLER LİSTESİ
Dünkü enformasyon savaşından bir örnek de ABD istihbaratından geldi. ABD istihbaratının, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda öldüreceği ya da kampa göndereceği Ukraynalıların bir listesinin olduğuna ilişkin iddiası basına yansıdı. Kremlin bunu anında yalanladı.

“5 SABOTAJCI ÖLDÜRÜLDÜ” İDDİASI
Karadeniz’deki krizin çatışmalarla savaşa doğru gittiği bir dönemde Rusya ordusundan yapılan açıklamada sınırı geçen 5 ‘sabotajcı’nın çıkan çatışmada öldürüldüğü belirtildi. Ukrayna tarafı ise haberin doğru olmadığını açıkladı.