Rusya yaptırımlara karşılık verdi: Biden dahil 13 ABD'li yaptırım listesinde

Rusya yaptırımlara karşılık verdi: Biden dahil 13 ABD'li yaptırım listesinde
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşının başlamasının ardından ABD’nin Rusya’nın öden gelen isimleri yaptırım uygulaması kararına Rusya’dan karşılık geldi. Rusya, misilleme olarak ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı...

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşının başlamasının ardından ABD’nin Rusya’nın öden gelen isimleri yaptırım uygulaması kararına Rusya’dan karşılık geldi. Rusya, misilleme olarak ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD’li yetkiliyi yaptırım listesine aldı.

Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırısının ardından ABD, Rusya lideri Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ve çok sayıda Rus yetkili ile Rus oligarklara ağır yaptırımlar uyguladı. ABD Başkanı Joe Biden, bu yaptırımların amacının Rus ekonomisini çökertmek olduğunu açıkladı.

Bu yaptırımlara Rusya, ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD›li yetkiliyi yaptırım listesine alarak karşılık verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD’nin Rus üst düzey yetkililerine yönelik ABD’ye giriş yasağı ve diğer bazı yasakları içeren benzeri görülmemiş yaptırımlarına cevap olarak 15 Mart’tan itibaren ABD’li üst düzey yetkililerin yaptırım listesine dahil edildiği bildirildi.

Açıklamada, “Karşı tepki olarak atılan bu adım, Rusya’nın cepheden çevrelenmesi konusunda tüm nezaketi bir kenara bırakarak, Amerikan hegemonyasını sürdürmek için umutsuz bir girişimde bulunan mevcut ABD yönetiminin Rusya karşıtı anlayışının kaçınılmaz sonucudur.” ifadelerine yer verildi.

Rusya’nın ulusal çıkarlarını karşılaması halinde resmi ilişkileri sürdürmeyi reddetmeyecekleri belirtilen açıklamada, gerekirse üst düzey organizasyonlarda “kara

listede” yer alan kişilerin statüsünden kaynaklanan sorunların çözülebileceğine dikkat çekildi.

Rusya, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve bazı yetkililerin bulunduğu 313 Kanada vatandaşının da yaptırım listesine alındığını açıkladı.