Rusya yeni yılda da durmadı

Rusya yeni yılda da durmadı
Rus ordusu 2022’nin son günü ve 2023’ün ilk günü de durmadı ve Ukrayna kentlerini bombalamayı sürdürdü.Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin önceki gün ve dün sabaha karşı ülkenin çeşitli bölgelerine füze...

Rus ordusu 2022’nin son günü ve 2023’ün ilk günü de durmadı ve Ukrayna kentlerini bombalamayı sürdürdü.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin önceki gün ve dün sabaha karşı ülkenin çeşitli bölgelerine füze ve hava saldırılarında bulunduğunu bildirdi. Rus saldırılarının, özelikle Kiev, Çernigiv, Sumi, Hmelnitski, Donetsk, Zaporijya, Mıkolayiv ve Herson bölgelerine yönelik yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Son 24 saat içinde düşman, 31 füze ve 12 hava saldırısı düzenledi” ifadesi kullanıldı.



Rus ordusunun ayrıca Ukrayna’ya insansız hava araçlarını (İHA) da fırlattığı belirtilen açıklamada, “Ayrıca, düşman, 13 İran üretimi Şahid-136 İHA ile saldırı yaptı. Hepsi Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından imha edildi. Düşmanın hava ve füze saldırıları tehdidi Ukrayna genelinde devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Kiev’de, 2023 yılının ilk gününde patlama ve siren sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, hava saldırılarının sabah saatlerine kadar sürdüğünü belirtti. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentte patlama sesleri duyulduğunu aktardı.